2014. június 30., hétfő

Manik a pályáról és a kispadról...

A Bornpretty-s együttműködésben kapott nyomdalemezekkel és félgyöngyökkel több manikűrt is készítettem, de csak egy részük került fel a blogra... láttam más blogokon, hogy néha szabad előkapni a régebbi munkákat, így én is készítek egy összefoglaló posztot.

Az alábbiakban láthattok olyan manikat is amik szerepeltek a blogon és olyat is, amik most debütálnak:










Az eredeti együttműködős posztban voltak linkek is, az újak kedvéért ide is beteszem:

http://www.bornprettystore.com/nail-stamp-template-aulic-floral-heart-rosette-pattern-qa82-p-14209.html
http://www.bornprettystore.com/nail-stamp-template-charming-arabesque-cluster-flower-vine-pattern-qa83-p-14210.html
http://www.bornprettystore.com/300pcs-nail-decoration-colorful-half-pearls-acrylic-nail-wbox-p-6225.html


Ezen kívül továbbra is él a 10%-os kuponkód, bár a tapasztalatok szerint van egy minimum vásárlási összeg ami az érvényesítéshez szükséges:


Remélem lesz még alkalmam ilyen együttműködésre, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy még a saját beszerzésű termékek bemutatásával sem végeztem! :)

Holnap újra 33DC kihívás lesz - Egy minta az otthonodból -  témakörben, ami azt jelenti ha jól láttam, hogy a lakásban fellelhető használati tárgy mintájából kell inspirálódni. Én elég nehezen találtam megfelelő tárgyat és már most nagyon izgatott vagyok, hogy mennyire fog bejönni nektek ez a forduló, szóval sok szeretettel várlak benneteket itt a blogon és bízom benne, hogy ti is csatlakoztok! :)


Üdv:






2014. június 28., szombat

Multicolor glitterek a BPS kínálatából - teszt

Jó rég volt már tesztelős bejegyzés, de ma sikerült egy kis időt szakítanom a legújabb szerzeményem bemutatására. Hosszabb ideje ámulattal és sóvárogva nézegetem a különböző indie lakkokat, de borsos áruk miatt nem volt "kedvem" venni magamnak. Az e-bay-en már többször nyomoztam olyan tarka glitterek után, amik alkalmasak rá, hogy valami nagyon egyedit kutyuljak, de ezek sem olcsók. Ezért örültem, amikor a BPS kínálatában rábukkantam erre a termékre:


Nem mondhatnám, hogy olcsó, legalábbis szerintem a 4,55$ nem az egy tégelynyi apróságért, de úgy voltam vele, hogyha jó, akkor sokféle lakkot készíthetek majd belőle és akkor összességében jól járok. A kép alapján arra számítottam, hogy telt és matt színű glitterek lesznek a dobozban. Fényeset ugyanis milliószám találunk fillérekért az e-bay-en, de azokkal az a baj, hogy a lakkba öntve leoldódik a színük. 

Én az #1 -es színkombinációt rendeltem meg, ami élőben így mutat:



Szerintem szépek a színek, de többségük nem matt. A lakkba keverve azonnal leüllepedtek, szerintem aki glitteres lakk keverésében gondolkodik, annak nem elég a glittereket beszereznie, hanem az alaplakknak is jó sűrűnek kell lennie. Ezért úgy használtam, hogy a fedőlakk ecsetével a tégelyből vettem fel a glittereket, így kentem fel a körmömre:







A glitterek elég vastagok, emiatt legalább 2-3 réteg fedőlakk kell hozzá. Sajnos ezzel a mártogatós módszerrel nem nagyon lehet egyenletesen elteríteni a glittereket, ha meg beletesszük a fedőlakkba és annak nem elég sűrű az állaga, akkor egy limány lesz az egész és onnan már képtelenség kihalászni őket.

Eredetileg színes alapon akartam kipróbálni, de a fedőlakk feszt felmarta mindet, illetve a csillámok is felkarcolták, nem lett szép. Ezért láthatjátok alapszín nélkül, már nem volt idegzetem újralakkozgatni az alapokat. 

Összességében elég macerás ezeket a glittereket használni, csak fanatikusoknak ajánlom. A jövőben több tisztelettel leszek a jó minőségű glitteres lakkok irányába, rengeteg időt és idegeskedést spórolnak meg nekünk!

Ezzel a rendeléssel egyidőben egy ilyet  is rendeltem, ezzel is lesz majd poszt hamarosan.


Üdv:






2014. június 24., kedd

33DC - 11. 3D


A 33DC kihívásban a 3D állomáshoz értünk. Mostanában előszeretettel rakosgatok a körmömre kisebb-nagyobb köveket, gyöngyöket, ezért nem esett nehezemre teljesíteni a kihívást. A 3D hatást ezúttal nemcsak a díszek hanem maga a lakk is adja, viszonylag rég volt már használatban a Golden Rose Galaxy 25-ös számú bolondos kis egyvelege. Általában fedőlakként használom, de most 3 rétegben szerepel a körmeimen, alapszín nélkül.





Hogy tetszik nektek ez a bohókás kavalkád a körmeimen?

Az alábbi linken tudtok csatlakozni a kihíváshoz:


<!-- start InLinkz script -->

<script type="text/javascript">
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="http://www.inlinkz.com/cs.php?id=419191&' + new Date().getTime() + '"><\/script>');
</script>

<!-- end InLinkz script -->


Üdv:



2014. június 23., hétfő

Manicute - Pöttyök és Csíkok


A pöttyöket szeretem, de a csíkokkal kapcsolatos viszonyom elég hűvös, ezért az első gondolatom az volt, hogy csík alakban festek pöttyöket és kész. Aztán persze felébredt a lelkiismeretem, és csak nekifutottam a díszítőszalagozásnak ... kár volt ... :D

Én nem tudom mi lehet a baj, de nekem díszítőszalagos maszkolással nem sikerül egyenes vonalat festenem. Amikor feltépem a díszítőcsíkot, akkor összeráncolódik az egész. A fedőlakk tovább rontott a dolgon, mert levegőbuborékokat zárt magába a színek találkozásánál. A dühroham kerülgetett miközben lajstromba vettem a hibákat, de már nem volt lelki érkezésem a korrekcióhoz, ilyen lett:






A manikűrhöz 5 lakkot használtam fel, gyakorlatilag ez a teljes menta-türkiz vonalba tartozó lakk készletem:


Miss Sporty Lasting Colour 544
Miss Sporty Clubbing Colour 346
Manhattan Lotus Effect 78S
Rimmel 835 Bright Back At You
Golden Rose Rich Color 44

A fenti lakkok közül a 346-os Miss Sporty -val volt a legkényelmesebb lakkozni, nagyon jó az állaga és gyorsan szárad. A színe is ennek tetszik a legjobban, imádom ahogy csillog a napon! A második legjobb lakk ezek közül - használhatóság szempontjából - a Manhattan lakk. Viszont mindkét szépséggel vigyázni kell, mert lemosás után is tartják a színüket - értsd, elszínezik a körömlemezt még alaplakkon keresztül is! :)))

A másik három világosabb szín gyengéje, hogy nagyon el kell találni a felvinni szánt festék mennyiségét ahhoz, hogy két rétegben szépen fedjenek és ne legyen vaskos domborminta a körmünkön - ez eddig minden krém finisű pasztel vagy világos lakknál így volt, amit eddig próbáltam. Ez utóbbi három lakk tulajdonságai (állag, száradás, fedés, stb) közel azonosak, márkától függetlenül. Mindegyikhez kell egy kis gyakorlás és türelem. Akinek megvan valamelyik és gond nélkül tud vele bánni, annak semmi oka kételkedni a tényben: ő bizony a profi lakkozók táborát erősíti! :)

Üdv:




2014. június 18., szerda

L.F.P. 7. forduló - Zene


Most először csatlakoztam a kihíváshoz, mert nagyon megtetszett a téma, tudjátok, nagyon szeretem a zenét. Most a QUEEN egyik videoklipje ihletett meg, amit az It's A Hard Life című dalhoz forgattak. Nem ez a kedvenc számom az együttestől, de a klipben szereplő kosztümök és díszlet egyszerűen "adja magát" egy zenei témájú kihíváshoz. 


Ez a kosztüm volt, ami alapján a manikűrt elkészítettem - több-kevesebb sikerrel - de talán beazonosítható lett, íme:




Végül ha van kedvetek nézzétek/hallgassátok meg velem: itt.


Üdv:




2014. június 17., kedd

33DC - 10. Flowers

A kihívásban a virágok témakörhöz értünk, amire én egy nagyon egyszerű manikűrrel készültem. Igazság szerint imádom a virágokat és rengeteg mintát tudok, de mostanában nem nagyon vagyok formában a blogolás tekintetében, biztos észrevettétek, hogy kevesebb poszt készült az elmúlt napokban. 


A nyár bőven gondoskodik teendőkről számomra, ami alapvetően jó dolog, csak így kevesebb időm marad rá, hogy a körmeimmel babráljak, sőt az elfoglaltságaim miatt le is kellett reszelnem őket jó rövidre, ebben az állapotukban kevésbé alkalmasak a díszítésre, és már a körömágyamra is ráférne egy nagygenerál.

Ért azonban egy nagyon kellemes meglepetés a minap, Azrailtól kaptam néhány apróságot. Ez a váratlan kedvesség újra feltöltött pozitív energiákkal és meghozta a kedvem az alkotáshoz. 





Ezen a linken tudtok csatlakozni:

<!-- start InLinkz script -->

<script type="text/javascript">
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="http://www.inlinkz.com/cs.php?id=416974&' + new Date().getTime() + '"><\/script>');
</script>

<!-- end InLinkz script -->


Üdv:


2014. június 14., szombat

Essence effect - 08 Heart Explosion

Azrail jóvoltából jutottam ehhez a szépséghez, amit ezúton is köszönök! 


Első látásra szerelem alakult ki eközött a csillámos piros szín és közöttem. Élénkpiros zselében úszkálnak arany csillámok, gelly-sandvich hatást lehet elérni egyetlen lakkal. A száradása meglepően gyors, és a tartósságára sem lehet egy rossz szavam sem. Valószínűleg az is segített a dolgon, hogy most rövidre vannak reszelve a körmeim, ilyenkor minden lakk tartósabb rajtam.



Aki régebbóta olvas, az tudja, hogy nem vagyok a házimunkák megszállottja, ami körömápolás szempontjából kifejezetten üdvös, de az elmúlt napokban tevékenyebb voltam mint általában - borsó és cseresznye eltevés, ballagás, stb... jelentem, ez a kis lakk tisztességesen végigasszisztálta ezt az időszakot és bizony bevált, úgy ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva:


Két réteg is elég lett volna, de tobzódtam és a gyors száradás miatt felkentem egy harmadikat is :) Szerintem figyelemreméltó lett az összhatás.

Üdv: